Vrije tijd

Waarom naar Turkije op vakantie?

Turkije is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Boek vliegtickets Antalya en je zult genieten van de prachtige stranden, gezellige centrum en het uitgaansleven. De Turkse cultuur is erg aangenaam, net zoals het klimaat en de mooie natuurgebieden. Lees hier meer over de voordelen van een vakantie naar Turkije.

Cultuur

Turken zijn erg gastvrije en sociale mensen. De hele buurt komt met elkaar samen om thee te drinken en een praatje te maken, dat is een normale zaak in Turkije. Ze bieden hun bezoekers thee of koffie aan en nodigen je uit om te blijven eten. Er wordt respect getoond naar ouderen door bijvoorbeeld op te staan en een zitplaats aan te bieden. Bij een kopje koffie of thee kun je ook heerlijke baklava eten, hier zul je tijdens je vakantie in Turkije geen genoeg van kunnen krijgen. 

Temperaturen

Turkije heeft voornamelijk een warm klimaat als je de kust bezoekt. Het is er warm, zonnig en droog, dit is dan ook een reden waarom er veel toeristen op af komen. De stranden zijn prachtig en het is heerlijk om er af te koelen. Zoek naar vliegtickets Turkije en je zult zien dat er vele mooie plaatsen zijn om te bezoeken, overal zijn de temperaturen erg prettig. De zomer duurt lang en de winters zijn zacht.

Natuur

Dit prachtige land beschikt over allerlei soorten natuurgebieden. Veel toeristen bezoeken de stranden, maar je kunt er ook geweldig wandelen in gebergtes of nationale parken. Ook zijn er mooie gebieden waar veel bloemen groeien en grote bossen om doorheen te trekken. Maak een boottocht over de zee en je zult allerlei mooie dingen zien.

Uitgaansgelegenheden

Vele toeristen kiezen Turkije ook als hun bestemming vanwege de vele uitgaansgelegenheden. In de badplaatsen zoals Alanya en Marmaris kun je grote discotheken vinden waar je urenlang kunt dansen. Dans boven het water, lounge in een shisha tent en geniet van alle muzieksoorten die worden gedraaid. Bezoek een badplaats waar je kunt uitgaan en koel af door aan het einde van de avond de zee in te springen. 

Conclusie 

Turkije is een veelzijdig land waar gastvrije en sociale mensen wonen. Geniet van het heerlijke eten en de mooie stranden in combinatie met de warme temperaturen. Ga een avondje dansen in één van de populaire discotheken en neem daarna een duik in de zee. Vergeet ook zeker niet een mooi natuurgebied te bezoeken, je zult positief verrast zijn door de bergen, parken of bossen.