Algemeen

Je elektrische fiets optimaal beveiligen 

Elektrische fietsen kosten erg veel geld en dat weten criminelen ook. Daarom worden er in Nederland dagelijks tientallen tot honderden elektrische fietsen gestolen. Vaak worden deze fietsen dan in andere landen te koop aangeboden. Als jouw elektrische fiets gestolen wordt dan is dat natuurlijk erg vervelend want jij hebt hard gewerkt om de elektrische fiets te kunnen betalen. Mocht jij binnenkort een elektrische fiets aanschaffen dan is het handig om je elektrische fiets optimaal te beschermen. Zo weet je zeker dat jouw elektrische fiets niet gestolen kan worden. Hier vind je meer informatie over hoe jij je fiets optimaal kan beschermen. 

 

Schaf een extra slot aan 

Het beste wat je kan doen om ervoor te zorgen dat jouw Urban arrow elektrische bakfiets niet gestolen wordt, is het aanschaffen van een extra slot. Als jij een extra slot gaat aanschaffen, dan kan je het beste een kettingslot aanschaffen. Een kettingslot kan je namelijk aan het frame en de wielen van de elektrische fiets vastbinden. Doe dit altijd, want het is wel eens voorgekomen dat criminelen de voorband los hebben gemaakt en er vervolgens vandoor zijn gegaan met de rest van de elektrische fiets. 

 

Vervang het standaard slot 

Als jij net een nieuwe elektrische fiets hebt aangeschaft, dan kan jij het beste het standaard slot vervangen. Dit heeft er mee te maken dat fabrikanten zogenaamde ‘moedersleutels’ produceren voor fietsenmakers. Hier kunnen fietsenmakers een slot mee openen mocht iemand zijn sleutel verloren zijn. Dit weten criminelen ook en zij weten welke fiets welk slot heeft en kunnen er zo binnen enkele seconden vandoor gaan met jouw elektrische fiets. Houd er wel rekening mee dat als jij een het standaard slot laat vervangen, het nog steeds kan voorkomen dat een crimineel een ‘moedersleutel’ gebruikt. De kans dat het lukt, verklein je daar alleen mee. 

 

Laat je elektrische fiets niet buiten staan 

Het is erg belangrijk om je Urban arrow elektrische fiets nooit voor het huis te zetten als het donker is. Er zijn namelijk criminele groeperingen actief in Nederland die dagelijks bepaalde wijken doorzoeken op elektrische fietsen. Zij kunnen een elektrische fiets binnen enkele minuten in de auto doen en dan ben jij je elektrische fiets al kwijt. Het is enorm triest dat dit gebeurt, maar je moet er op voorbereid zijn. Het is daarnaast ook handig om je elektrische fiets te voorzien van een GPS-tracker. Je kan de fiets dan volgen als deze gestolen wordt.