Algemeen

De ideale loungeset of bank voor bij jouw huis

Zodra het weer buiten wat beter wordt, is er niets fijner dan in je eigen tuin of balkon in de zon zitten. Misschien met vrienden, of juist alleen en een goed boek. Drankje en wat lekkers erbij en voorlopig hoef je nergens meer heen. Om van de tuin je eigen plekje te maken, is een loungeset een erg goed idee. Zelfs in een kleine tuin of op een balkon past er altijd wel iets. Zo kan jij lekker genieten in je eigen huis.

Ideaal voor in een grote tuin

Als je zelf een grote tuin of terras hebt, of graag veel mensen bij jou thuis uitnodigt, is een loungeset erg geschikt. Een set kan bestaan uit verschillende delen. Misschien past een grote hoekbank met een tafeltje in het midden het best in jouw tuin. Anders zijn er ook sets die bestaan uit meerdere kleine bankjes of stoelen. Dan kan je de opstelling aanpassen naar jouw voorkeur. Je kan natuurlijk ook nog spelen met het materiaal en de kleuren van de kussens en het frame. Het is slim om van tevoren te bedenken hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan onderhoud. Ben je bijvoorbeeld bereid de kussens elke dag binnen te halen, of wil je ze liever buiten kunnen laten liggen? Voor elke voorkeur zijn er opties te vinden.

Een (extra) loungebank in de tuin

Behalve een set kan je natuurlijk ook een losse loungebank tuin kopen. Dit kan handig zijn als je tuin of balkon iets kleiner is. Maar je kan ook een extra bank kopen om juist aan jouw eigen tuinset toe te voegen. Zo kan je zelf bepalen wat de uitstraling van jouw tuin wordt. Ook hier zijn er verschillende kleuren, materialen en vormen. Natuurlijk hoeft een bank niet altijd klein te zijn. Er bestaan ook banken waar je met meerdere mensen op kan zitten. Zo ben je in één keer klaar en kan je alsnog veel mensen uitnodigen. Zorg wel dat je eerst op meet hoeveel ruimte je hebt voor een (extra) loungebank.

Tijd om te kiezen

Zoals je ziet zijn er verschillende opties voor een goede loungeset in de tuin, op het terras of het balkon. Het enige wat jij hoeft te doen is bedenken wat bij jouw ruimte past. Je kan het nog gezelliger maken met wat kussens, buiten kaarsen of fakkels. Maar een set of bank op zich is natuurlijk al een goede toevoeging aan je tuin. Zie jij jezelf van de zomer al buiten zitten bij je eigen huis?