Health

Waar moet je op letten bij het kopen van een gehoorapparaat?

Je hebt verschillende zintuigen waar je dagelijks op moet kunnen vertrouwen. Er zijn een hoop mensen die hier echter problemen mee ervaren. Dit kan komen doordat je geboren bent met een slechter zicht of gehoor. Ook kunnen er gedurende je leven dingen gebeuren die dit veroorzaken. Wanneer je veel last hebt van deze problemen, is het verstandig om professionele hulp te gaan zoeken. Als je slechter hoort dan normaal is, kan je met de technieken van vandaag vaak goed geholpen worden.

 

Op zoek naar een audicien

Wanneer je last hebt van je gehoor, kun je het beste naar een audicien gaan. Je hebt in Nederland een hoop verschillende locaties waar jij meer te weten kunt komen over hoe het er met je gehoor voor staat. Een audicien is iemand die zich heeft gespecialiseerd op hoe het menselijke gehoor in zijn werk gaat. Daarnaast kan deze persoon ook overweg met de apparatuur die hierbij komt kijken. Wanneer je naar een audicien gaat, kun je een gehoorapparaat kopen. Het kopen van een gehoorapparaat kan niet zomaar overal. Wanneer je een verkeerd apparaat hebt, kan dit namelijk voor extra gehoorschade zorgen. Ook kan het zo zijn dat je er niet beter van gaat horen waardoor alle problemen hetzelfde blijven.

 

Wat kun je verwachten van een audicien?

Als je naar een audicien gaat, kun je verwachten dat het eerste wat er zal gebeuren een aantal verschillende manieren zijn om informatie te verzamelen. Om een advies te kunnen geven, heeft de audicien deze informatie namelijk nodig. Je zult een vragenlijst krijgen met verschillende vragen over hoe goed je normaal hoort. Hierbij kun je denken aan vragen zoals hoe hoog je volume van de radio staat en of je vogels hoort fluiten. Verder zal een audicien ook zelf een paar tests afnemen. Wanneer dit alles is gebeurd, zal een audicien je een advies kunnen geven en eventueel een gehoorapparaat leveren als dit nodig blijkt te zijn. Dit gehoorapparaat zal speciaal worden ingesteld zodat dit voldoet aan al je wensen. Het is belangrijk om te weten dat het kopen van een tweedehands gehoorapparaat niet mogelijk is. Deze zal namelijk niet altijd dezelfde sterkte hebben. Verder is het goed om te weten dat er meerdere gehoorapparaten zijn waar je uit kunt kiezen. De gehoorapparaten verschillen in prijs, grootte en kwaliteit. Zo heb je bijvoorbeeld een gehoorapparaat dat in je oor zit verborgen, maar ook groter apparaat dat achter je oor zit.