Zakelijk

Adverteren via Facebook doe je zo 

Als je een eigen bedrijf hebt, bijvoorbeeld een webwinkel waarop je producten verkoopt, dan is het belangrijk dat je voldoende investeert in de online marketing van je bedrijf. Veel bedrijven in Nederland kiezen er bijvoorbeeld voor om te adverteren via Facebook. Dit is een verstandige keuze want vrijwel iedereen in Nederland heeft een Facebookaccount en/of maakt dagelijks gebruik van Facebook. Daarnaast is het via Facebook vrij makkelijk om je advertentie te richten op jouw specifieke doelgroep. Helaas komen er bij het adverteren via Facebook veel zaken kijken en moet je dus goed weten waar je aan begint. 

 

Een video opnemen 

Een van de beste manieren om te adverteren via Facebook, is door een video te adverteren. Dit kan een promotiefilm zijn, maar ook komt het vaak voor dat er animatievideo’s worden gebruikt. Adverteren door middel van een video, is bij Facebook een van de goedkoopste mogelijkheden. Daarnaast hoeft het laten maken van een promotiefilm zeker niet veel geld te kosten. Je kunt al een promotiefilm laten maken voor enkele honderden euro’s. In Nederland zijn er talloze bedrijven te vinden waar je een promotiefilm en ook een animatie laten maken kan. Deze bedrijven kun je dan ook zeer eenvoudig vinden met behulp van het internet. 

 

Wie is jouw doelgroep?

Om succesvol te kunnen adverteren via Facebook, is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. Het is namelijk de bedoeling dat je jouw promotiefilm gaat richten op jouw doelgroep. Om te bepalen wie jouw doelgroep is, is het belangrijk om eens te kijken naar wat de interesses zijn van de personen die jouw producten kopen. Je moet dus een profiel hebben van welk ‘type’ mensen je uit de brand helpt met jouw producten en aan welke doelgroep je producten getoond moeten worden. Aan de hand hiervan is het makkelijk om te bepalen wie je doelgroep is en op wie je dus je advertentie gaat richten. 

 

Schakel een marketingbureau in 

Het adverteren via Facebook lijkt erg makkelijk, maar in werkelijkheid is dat het zeker niet. Veel starters verliezen daarom ook duizenden euro’s voordat ze überhaupt een aankoop binnenhalen via de Facebook advertenties. Het is daarom aan te raden om op dit gebied altijd met een marketingbureau in zee te gaan. Een marketingbureau in gespecialiseerd in verschillende vormen van online marketing en kan je dus altijd helpen met het adverteren via Facebook. Houd er wel rekening mee dat het inschakelen van een marketingbureau vaak duizenden euro’s kost, vooral als het om het onderhouden en managen van jouw Facebook advertenties gaat.