Algemeen

Waarom jij ook een uitzendbureau moet inschakelen 

Als bedrijf zit je er niet op te wachten om enorm veel tijd en geld te investeren in het vinden van nieuw personeel en dat is begrijpelijk. Dit geldt ook voor freelancers want zij willen zich ook helemaal niet bezighouden met het vinden van nieuwe opdrachten. Veel bedrijven en freelancers kiezen er daarom ook voor om een uitzendbureau in te schakelen. Een uitzendbureau staat namelijk in contact met duizenden, soms wel tienduizend, opdrachtgevers en bedrijven in Nederland. Een uitzendbureau kan in enkele gevallen binnen enkele uren al een opdrachtgever of personeelslid gevonden hebben. De kans is zeer klein dat jij dit sneller en goedkoper kan doen. 

 

Maak eerst een CV

Het is enorm belangrijk dat jij representatief overkomt naar opdrachtgevers wanneer jij een uitzendbureau gaat inschakelen voor het vinden van nieuwe ZZP opdrachten. Jij bent namelijk niet de enige freelancer die een uitzendbureau inschakelt voor het vinden van nieuwe opdrachten. Het is dus belangrijk dat jij in positieve zin opvalt, maar ook beter bent in je werk dan andere freelancers die ook op zoek zijn naar nieuwe opdrachten. Hier kijkt een opdrachtgever namelijk ook naar. Jezelf presenteren en aangeven dat jij beter bent dan andere freelancers doe je door het maken van een CV. Als je een CV gaat maken, is het belangrijk om geen boek te schrijven, maar om het lekker kort en krachtig te houden. Het is wel handig om al je werkervaring, andere opdrachtgevers en afgeronde opleidingen in het CV te zetten. Dat is belangrijke informatie voor een opdrachtgever. 

Neem contact op met een uitzendbureau

De volgende stap die je gaat nemen na het maken van een eigen CV is het contacteren van een uitzendbureau. Houd er wel rekening mee dat niet elk uitzendbureau geschikt is voor freelancers en dat het daarom ook handig is om een account op younited.nl aan te maken. Als jij contact hebt opgenomen met een uitzendbureau, dan willen zij vaak graag een gesprek met jou inplannen om bepaalde zaken door te nemen. Natuurlijk willen ze weten met wie ze te maken hebben. Als zij een baan of opdrachtgever voor jou willen zoeken, dan krijg je dat ook direct te horen. In de meeste gevallen kunnen zij binnen enkele dagen al een baan of opdrachtgever vinden, maar houd er wel rekening mee dat dit soms weken kan duren. Dit verschilt namelijk enorm per branche en periode.