Vrije tijd

Waarom een cortina elektrische fiets kopen?

 

Waarom een cortina elektrische fiets kopen? Dat is wat veel mensen zich afvragen als ze weer een cortina elektrische fiets voorbij zien komen. Anno 2022 zijn ze erg populair geworden en het lijkt net op een damesfiets. Dat is het natuurlijk ook, maar het is juist de elektrische variant van de damesfiets. Een prachtige fiets met een hele mooie strakke uitstraling, daarnaast mist er niets aan de fiets. Je kunt er namelijk heel goed mee fietsen en je krijgt ook de juiste trapondersteuning. Vooral voor ouderen kan dit heel erg fijn zijn, maar voor jongeren is het ook heel erg handig. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen verbonden aan het gebruik van een elektrische fiets. Wil jij erachter komen wat de voordelen precies zijn? In dit artikel zetten we de voordelen op een rijtje, zodat je er meer over te weten komt.

Je bent sneller op locatie

Een van de grootste voordeel van het gebruik van een elektrische fiets is dat je een stuk sneller op locatie bent. Een elektrische fiets gaat namelijk een stuk sneller dan een normale fiets en dit merk je direct. Wanneer je op een elektrische fiets stapt, merk je gelijk dat je vele malen sneller gaat dan met een standaard fiets. Dit is natuurlijk een ontzettend groot voordeel als je de fiets gaat gebruiken voor werkverkeer. 

 

Daarnaast is het een duurzame oplossing en is het een perfecte vervanging voor de auto. Een auto stoot namelijk veel CO2 uit en een elektrische fiets stoot helemaal niets uit. Een elektrische fiets heeft wel een accu en deze moet je regelmatig opladen. Uiteindelijk is het een stuk beter voor het milieu en bespaar je een hoop geld. Een elektrische fiets is namelijk goedkoper dan een auto en je hoeft geen brandstof te betalen, ideaal toch? Vooral met de hoge brandstofprijzen kan dit gezien worden als een groot voordeel.

Ondersteuning

Iedereen heeft een hekel aan tegen wind als ze op de fiets zitten. Dit is begrijpelijk en kan soms heel erg vervelend zijn om tegenop te fietsen. Met een elektrische fiets merk je hier bijna niets van en kun je het makkelijk opnemen tegen de wind. Je hebt namelijk meerdere versnellingen waardoor je niets voelt van de tegenwind. Een heuvel op fietsen is ook een stuk makkelijker en dit komt allemaal door de trapondersteuning. Voor ouderen die moeilijker te benen zijn is een elektrische fiets ook een goede uitkomst, zo kunnen ze toch lange afstanden afleggen op een fiets.