Algemeen

Hoe kan jij achterhalen of jij de vader bent van?

Helaas hebben enorm veel koppels in Nederland een schommelende relatie met ups & downs. Het gevolg daarvan is dat overspel enorm vaak voorkomt. Het is algemeen bekend dat hier ook kinderen uit voort kunnen komen. Als jij als ‘vader’ ook een slechte relatie hebt met je partner en zij zwanger is, dan wil je natuurlijk een vaderschapstest doen om te achterhalen of jij daadwerkelijk de vader bent zoals zij aangeeft. De kans is groot dat je niet precies weet hoe een vaderschapstest werkt en waar je deze kan aanschaffen. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit handige artikel!

 

Een vaderschapstest kan je online bestellen 

Als jij wilt weten of het kind daadwerkelijk jouw kind is, dan kan je een vaderschapstest aanschaffen bij een webwinkel. Het is vrijwel niet mogelijk om in Nederland een vaderschapstest aan te schaffen in de winkel, omdat veel winkels de producten simpelweg niet aan willen bieden. Het is namelijk een ontzettend gevoelig onderwerp en daar willen de meeste winkels niets mee te maken hebben. Gelukkig zijn er op het internet voldoende webwinkels te vinden die jou wel willen helpen om te achterhalen of jij daadwerkelijk de vader van het kind bent. 

 

Hoe werkt een vaderschapstest?

Als je een vaderschapstest wilt aanschaffen om te achterhalen of jij daadwerkelijk de vader bent van het kind, dan wil je natuurlijk ook weten hoe zo’n vaderschapstest werkt. Gelukkig is dit vrij makkelijk, want je hoeft namelijk alleen DNA af te nemen voor een prenatale vaderschapstest. Als je DNA hebt afgenomen van jezelf en van je partner, dan hoef je dit alleen op te sturen naar het laboratorium. Na vier weken krijg je vervolgens de uitslag en weet je of jij daadwerkelijk de vader bent. Houd er wel rekening mee dat je partner moet instemmen met het afnemen van DNA. Het is namelijk verboden om zomaar iemand zijn of haar DNA te verzamelen en te gebruiken. 

 

Is het afnemen van een vaderschapstest verstandig?

Wanneer je een vaderschapstest gaat afnemen, dan is het enorm belangrijk om er rekening mee te houden dat de uitslag je mogelijk niet gaat bevallen en dat er daardoor ruzie kan ontstaan. Het is natuurlijk niet prettig om te weten dat het kind niet van jou is en dat je vrouw dus overspel heeft gepleegd. Het is dus enorm verstandig om te weten wat je gaat doen en om vooraf al te bedenken hoe groot de kans kan zijn dat het kind van een ander is.