Mode

Hoe stel je een nette outfit samen?

Er zijn erg veel verschillende situaties waarin het fijn is om een nette outfit te dragen. Uiteraard verschilt het sterk per persoon in wat voor situatie zij hier waarde aan hechten. Zo zijn er mensen die het niet nodig vinden om een pak aan te doen naar een bruiloft, maar er zijn ook mensen die zelfs een overhemd aantrekken om naar de supermarkt te gaan. Echter, in veel situaties is het ook voor mensen die dit misschien liever niet doen toch van belang om zich netjes aan te kleden. Een voorbeeld van zo’n situatie is een eerste werkdag. Ook zou het zo kunnen zijn dat je bent uitgenodigd op een feest waar er een dresscode is. 

 

Wat de reden voor het dragen van een nette outfit ook is, het is van belang dat je goed nadenkt over wat je allemaal aan gaat trekken. Dat komt voornamelijk doordat je goed moet inschatten hoe netjes je in deze situatie gekleed moet zijn. Je staat namelijk niet alleen voor schut als je ‘underdressed’ bent, maar ook als je ‘overdressed’ bent. Stel je voor dat je met een driedelig pak naar je eerste werkdag gaat, maar al je collega’s dragen gewoon een overhemd. In dat geval zul je geen goede eerste indruk achterlaten. Andersom is dat natuurlijk net zo sterk het geval. Hoe dan ook, het samenstellen van een nette outfit is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Een pak samenstellen

Als je bijvoorbeeld bent uitgenodigd op een bruiloft of een gala, is het gebruikelijk om een pak te dragen. Dat is natuurlijk een outfit die niet iedereen zomaar in huis heeft. Echter, het is wel voor iedereen mogelijk om een pak aan te schaffen en dit misschien zelfs wel op maat te laten maken. Het is daarom aan te raden om eens goed na te denken over hoe vaak je een pak gaat dragen. Als je denkt dat je dit niet vaak gaat dragen, is het slim om geen al te duur pak te kopen. Je kunt het best naar een kleermaker gaan om een indicatie te krijgen van de kosten van een pak. Ook kun je je alvast verdiepen in de verschillende soorten overhemden die je onder het pak kunt dragen. Je wilt immers wel een fijn overhemd dragen onder je pak. 

De juiste schoenen uitkiezen

Een outfit is natuurlijk nog niet klaar wanneer je enkel een pak hebt uitgekozen. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om de juiste schoenen te dragen onder je pak. Vaak zal het hierbij gaan om lakschoenen, maar er zijn ook genoeg andere schoenen die goed bij een net pak passen.