Wonen

Wat is kattenkruid?

Wonen is een belangrijk onderdeel van het leven, en je wilt dat jouw huis aanvoelt als een thuis. Een hond of kat kan daar een groot verschil in maken! Maar er zijn ook andere dieren die geschikt zijn voor het leven binnenshuis. Wat dacht je van een vogel, fluiter of parkiet? Of een reptiel, zoals een hagedis of slang? Er zijn zelfs schildpadden die prima binnenshuis kunnen wonen. Kies het dier dat bij jou past en maak er een gelukkig huisgenootje van. Steeds vaker kiezen huishoudens voor een kat in huis. Een kat geeft liefde en zorgt voor een gezellige sfeer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen graag in kat in huis hebben. Steeds vaker maken baasjes gebruik van kattenkruid. Maar wat is kattenkruid eigenlijk? En waar kun je kattenkruid kopen? In deze blog gaan we het uitgebreid bespreken. 

Katten steeds populairder als huisdier

Wereldwijd zijn katten erg populair als huisdier. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hoeven niet veel aandacht te hebben. Katten kunnen ook prima alleen zijn en hoeven niet uitgelaten te worden. Dit maakt ze een perfecte keuze voor mensen met een druk leven of een klein appartement. Er zijn veel verschillende soorten katten en iedere soort heeft weer andere eigenschappen. Zo zijn er langharige, kortharige en halfharige katten. Sommige katten zijn rustig en lief, terwijl anderen juist speels en energiek zijn. 

Wat is kattenkruid? 

Kattenkruid, ofwel catnip, is een kruid dat veel katten aantrekt. Het is vaak verwerkt in speeltjes en sprays voor katten. Catnip bevat verschillende etherische oliën, waaronder nepetalacton. Het stofje kan zorgen voor een euforisch en bijna hallucinerend effect. Het stofje prikkelt bepaalde cellen achterin de neus van de kat. Dit is dan ook de reden dat het ingeademd moet worden om effect te hebben. Vaak lijkt het alsof de kat lacht en de lippen optrekt. Dit zorgt ervoor het vermogen om geuren waar te nemen aanzienlijk wordt versterkt. Wil je graag kattenkruid kopen? Kattenkruidgedrag is waar te nemen op diverse manieren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld snuffelen aan kruid, met kin en wangen langs kattenkruid strijken, door het kruid rollen, eraan likken, miauwen en omrollen. Een leuk en interactief speeltje dat je kat kan gebruiken is een kattenkruid speeltje. Kies bijvoorbeeld voor een muisspeeltje om het jachtinstinct te stimuleren, of ga voor een catnip spray om het natuurlijke gedrag van jouw kat te stimuleren. Kattenkruid speeltjes bestel je eenvoudig en snel in de webshop van Medpets.